RADET anunță ca noua companie Termoenergetica va începe de azi negocierile pentru noul contract de furnizare cu ELCEN.

elcen

RADET București anunță printr-un comunicat de presă că noua companie Termoenergetica va începe de azi negocierile pentru noul contract de furnizare cu ELCEN.

Redăm mai jos comunicatul integral:

București, 27 Noiembrie 2019 – RADET anunță ca noua companie Termoenergetica va începe de azi negocierile pentru noul contract de furnizare cu ELCEN. Inca din luna iulie am solicitat încheierea unui nou contract de furnizare a energie termice, corect, din care să fie eliminate
clauzele care au generat conflictele economico—financiare şi o mare parte din penalităţi, propunerile fiind transmise în mai multe rânduri către Ministerul Energiei, partenerului contractant şi ANRE.

Solicitările sunt normale, corecte și realiste și au în vedere specificul serviciului de furnizare a energiei termice, dar mai ales evitarea precedentului, respectiv a experienței avute de RADET.
Refuzul eliminării acestor clauze și introducerea oricăror alte clauze impuse de ELCEN, care nu sunt în concordanță cu acest specific vor duce la îngroparea noii companii pe modelul deja cunoscut al regiei autonome.

Astfel, una dintre solicitări a avut în vedere calcularea tarifului pentru operatorul serviciului de energie termică (Compania Termoenergetica Bucureşti) la nivelul cheltuielilor unui an calendaristic, având în vedere că practica a dovedit faptul că în perioada sezonului cald, RADET
s-a aflat în imposibilitatea de a achita facturile ELCEN la termenele scadente.

Vă reamintim că serviciul de termoficare are un puternic caracter sezonier care creează un dezechilibrul financiar între veniturile obținute în sezonul cald și cele încasate în sezonul rece. În acest sens, vă menţionăm că doar aproximativ 15% din cifra de afaceri este realizată pe perioada verii, în timp ce 85% este facturată în sezonul rece.

O altă solicitare a avut în vedere majorarea perioadei de graţie de la 30 de zile la 40 de zile pentru plata facturii către producător, după care acesta poate percepe penalităţi de întârziere. Această prevedere a fost cerută pentru asigurarea unui flux de numerar suficient, deoarece
este bine ştiut faptul că decalajul de 10 zile între data emiterii facturii de cumpărare a energiei termice de la producător şi data emiterii facturii către client a generat penalităţi de întârziere.”

Loading

Recommended For You