RADET – Avarii in zonele Fundeni, Aviatiei si Apusului

radet-faliment

RADET București anunță într-un comunicat de presă că s-au produs avarii pe câteva Magistrale de termoficare din București.

„Bucureşti, 28 noiembrie 2019 – RADET anunţă că, urmare a unei avarii produse pe Magistrala de termoficare 2Dn 600, veche de 43 de ani, se sistează furnizarea agentului termic pentru un interval de maximum 24 de ore in zona Fundeni.

Cinci puncte termice si două instituții sunt afectate de această avarie. Precizăm că această magistrală ar fi trebuit înlocuită cu 23 de ani în urmă. Conform Normativului NP – 015 – 1997, privind proiectarea și verificarea construcțiilor spitalicești și a instituțiilor aferente acestora: „în vederea asigurării continuității în livrarea de energie termică se vor lua măsurile corespunzătoare, astfel încât să existe încă o sursă suplimentară pentru fiecare agent termic.”

Totodată, se sistează agentul termic până la ora 24.00 în cartierul Aviației, ca urmare a unei avarii produse pe o magistrală de termoficare Dn700, poziționată înaintea zonei unde deja se înlocuiesc tronsoane din perimetrul străzii Nicolae Caramfil. Magistrala are o vechime de 36 de ani. Menționăm că înlocuirea celor mai afectate tronsoane a început în vara acestui an.

Tot astăzi, se sistează agentul termic, pentru maximum 12 ore, în zona Apusului din Sectorul 6, pentru remedierea unei avarii apărute pe tronsonul care alimentează această zonă – conductă Dn400, rețeaua fiind veche de 54 de ani.

RADET își cere scuze bucureștenilor pentru disconfortul creat, cu precizarea că în ultimii doi ani a început un amplu program de înlocuire și modernizare a conductelor de termoficare, însă trebuie să avem în vedere faptul că sistemul de termoficare a fost construit în 20 de ani, ceea ce înseamnă un ritm de 50 km/an.” informează RADET.

Mai jos regăsiți atașate documentele cu informații despre zone cu probleme în furnizarea energiei termice.

Functionare_sub_parametri Opriri_avarii Opriri_programate

Loading

Recommended For You