RADET cere scuze locuitorilor cartierului Aviației pentru problemele întâmpinate în furnizarea agentului termic în această perioadă.

radet 1

RADET cere scuze locuitorilor cartierului Aviației pentru problemele întâmpinate în furnizarea agentului termic în această perioadă, într-un comunicat.

RADET București: „Ne cerem scuze locuitorilor cartierului Aviației pentru problemele întâmpinate în furnizarea agentului termic în această perioadă. Deficienţele înregistrate cu precădere în orele de consum maxim sunt cauzate de lucrările de primă-urgență dispuse pentru îmbunătățirea alimentării cu agent termic în acest cartier.
Vă menţionăm că după începerea lucrării din Bulevardul Iancu de Hunedoara s-a constatat starea degradată a plăcilor de beton care acoperă galeria în care urmau să se desfășoare lucrările de înlocuire a conductelor de termoficare. Această situație prezenta un risc multiplu deoarece exista posibilitatea surpării galeriei. Riscul exista atât pentru conductele ce urmau a fi înlocuite, cât și pentru transportul rutier, având în vedere faptul că în această zonă, la suprafață, sunt amplasate liniile de tramvai.

Pentru a preîntâmpina prăbușirea galeriei a fost necesară efectuarea unei structuri metalice de susținere (foto ataşat), iar în urma expertizei efectuate s-a constatat că este absolut necesară înlocuirea unei cantităţi mai mari de conductă decât cea planificată iniţial.
Reaminitim că lucrarea care se desfăşoară pe Bulevardul Iancu de Hunedoara şi care presupune înlocuirea unor porţiuni de conductă de diametrul 700 mm, cu o vechime de peste 50 de ani, alături de cea desfășurată la intersecţia străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera fac parte din măsurile dispuse pentru îmbunătățirea alimentării cu agent termic în cartierul Aviației. Magistrala are o importanţă vitală
în funcţionarea sistemului de termoficare în zona de Nord a Capitalei.

Termenul avansat de constructor este 15 noiembrie 2019, termen la care alimentarea cartierului Aviației va fi făcută din CET Grozăveşti. Problemele privind furnizarea agentului termic sunt accentuate  de faptul că în momentul de faţă acest cartier este alimentat din CET Sud, adică de la o distanţă de aproximativ 8 kilometri.
Vă mulţumim pentru înţelegere!”

Loading

Recommended For You