Raluca Turcan anunţă restructurări în rândul bugetarilor: „Clienţi politici, nepoţi, iubite să îşi vadă de drum”

turcan raluca

Guvernul va proceda la o reducere a personalului din cadrul ministerelor şi instituţiilor publice. Sunt vizaţi bugetarii clientelari, rude, prieteni, angajaţi fără a avea experienţă în domeniu, a anunţat vicepremierul Raluca Turcan, relatează epochtimes-romania.com

Potrivit liberalei, demiterile vor fi precedate de o evaluare prealabilă în cadrul fiecărui minister, iar acolo unde lucrurile nu sunt suficient de clare, se va apela şi la asistenţă externă ministerului, respectiv audit extern.

„Suntem în etapa în care pregătim Hotărârile de Guvern pentru reorganizarea instituţiilor din subordinea ministerelor, unde vrem să introducem o structură suplă şi eficientă. Asta înseamnă că se evaluează activitatea, se vede unde se stă degeaba. Dacă sunt oameni buni care, din diferite motive, stăteau degeaba, poate pentru că nu voia nimeni să îi folosească, sunt mutaţi în altă parte, iar cei care sunt clienţi politici, nepoţi, iubite sau au alte legături cu demnitarii, atunci trebuie să îşi vadă de drum.

Românul pe fond are un simţ al dreptăţii. Sunt oameni foarte buni de mult timp în ministere care niciodată nu au reuşit să avanseze în carieră pentru că de fiecare dată când venea şi rândul lor, ‘oops!’ – intra mereu cineva peste; că era nepoată, prietenă sau client politic.

Această evaluare se face întâi şi întâi în interiorul ministerului cu aparatul de lucru al ministerului. Şi în acelaşi timp, acolo unde nu există o imagine foarte clară, apelăm la audit extern”, a declarat Raluca Turcan.

Citeste mai departe

Loading

Recommended For You