Raluca Turcan: Vom angaja raspunderea guvernului pentru anularea recursului compensatoriu

Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan declara ca Guvernul isi va angaja raspunderea pentru abrogarea recursului compensatoriu, daca nu va fi realizata prin modificarea legii de catre Parlament.

Guvernul PNL are mandat în favoarea celor cinstiți, nu a infractorilor! Ne punem mandatul la bătaie ca să apărăm oamenii cinstiți puși în pericol de fosta guvernare prin recursul compensatoriu. Abrogarea recursului compensatoriu este atât de importantă pentru noi, încât ne vom angaja răspunderea dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament.”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Vicepremierul a mai iterat faptul ca Legea recursului compensatoriu, votata de PSD, a scos  din puscarii aproape 20.000 de infractori, unii chiar incarcerati pentru viol sau fapte cu violenta.

Sub pretextul unor condiții improprii de detenție, PSD a scos pe porțile pușcăriilor aproape 20.000 de infractori periculoși care amenință viața oamenilor„, a mai explicat Raluca Turcan.

Vicepremierul a mai arata ca: „Problema posibilelor amenzi din partea CEDO va fi rezolvată prin alte mijloace, cum ar fi: brățări electronice, personal de probațiune sau chiar construcția unui nou penitenciar. În niciun caz eliberarea infractorilor înainte de termen NU este o soluție.

Raluca Turcan a mai vorbit si despre pensionarea anticipata a magistratilor, explicand ca Guvernul isi va angaja raspunderea si pentru prorogarea pensionarii anticipate a acestora. Masura ar fi necesara pentru a evita blocajele in justitie date de eventualele pensionari anticipate, masive.

Rămânem fermi în respectarea angajamentului de guvernare și vom include la angajarea răspunderii și prorogarea termenului de pensionare anticipată pentru magistrați. În acest fel, evităm blocarea justiției și rejudecarea a mii de procese. Vom mai include modificarea condițiilor de vechime pentru accederea în magistratură, dar și trecerea de la completele de doi judecători la cele de trei în instanțele inferioare.

Anihilarea abuzurilor PSD în justiție nu mai poate fi tergiversată. Tolerarea atacurilor la justiție de dragul infractorilor, girată de PSD, nu mai poate continua!!!

Loading

Recommended For You