Razie a polițiștilor Capitalei în zona unei piețe din Sectorul 5

Politia_Romana

Ieri, 14 ianuarie 2020, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au desfășurat o acțiune în zona unei pieţe din Sectorul 5, pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de natură contravențională și penală, precum şi pentru protejarea populației împotriva activităților comerciale ilicite.

În urma acţiunii organizate de poliţişti din cadrul Poliţiei Sectorului 5 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiilor 17, 18, 19 și 24, s-au întocmit patru dosare penale pentru infracțiuni de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

 

Tot în cadrul acțiunii au  fost aplicate  16  sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 175.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 12 /1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comercilale ilicite. De asemenea, polițiștii au  verificat 16 societăţi comerciale şi au legitimat 28 de persoane.

 

Acțiunea a beneficiat și de sprijinul specialiștilor din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului București și  al Poliției Locale  Sector 5- Serviciul Ordine Publică.

Acțiunile se circumscriu activităţilor dispuse de Ministerul Afacerilor Interne şi Poliţia Română pentru asigurarea unui climat de liniște publică, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri.

Loading

Recommended For You