Reacția STB, la fotografia apărută în spațiul public, în care este surprins un controlor al Societății de Transport București, cu o mască de protecţie purtată incorect

controlor stb

Printr-un comunicat de presă, STB SA vine cu precizări referitoare la informaţiile apărute în mediul public, în care un controlor al Societăţii de Transport Bucureşti este surprins într-o fotografie cu o mască de protecţie purtată incorect

STB SA anunță că a identificat persoana care nu respectă prevederile stabilite prin lege și a început cercetarea disciplinară a angajatului în cauză, pentru punerea în pericol a sănătăţii şi vieţii călătorilor, sancţiunea putând ajunge până la desfacerea contractului de muncă.

Noua conducere a STB SA regretă acest incident izolat și dă asigurări călătorilor că nu tolerează un astfel de comportament în rândul angajaţilor.

Societatea bucureșteană de transport în comun precizează că angajaţii săi au fost dotaţi cu măşti de protecţie și sunt instruiţi să respecte reglementările în vigoare. Totodată, acest caz va fi prezentat tuturor salariaților din Serviciul Control, care vor fi reinstruiţi în legătură cu obligativitatea purtării măştii.

Pe de altă parte, STB SA precizează că reprezentanții săi nu au dreptul de a aplica sancţiuni celor care nu poartă mască în interiorul mijloacelor de transport în comun sau o poartă în mod necorespunzător. Conform legii, aplicarea acestor sancţiuni revine exclusiv Poliţiei sau Jandarmeriei.

STB SA mulțumește pentru spiritul civic al călătorilor și recomandă ca, în cazul în care aceștia observă un comportament inadecvat al angajaţilor STB, să sesizeze aspectul respectiv la adresa de e-mail info@stbsa.ro.

Loading

Recommended For You