Reguli noi pentru înscrierea la clasa pregătitoare în București. Părinţii nu vor mai putea alege învăţătoarele după bunul plac

scoala elevi
libris.ro

Vor fi reguli noi pentru înscrierea la clasa pregătitoare, de anul acesta, în București. Elevii vor fi repartizați în clase în ordine alfabetică sau prin tragere la sorți, relatează Digi24.

Prin aceeași metodă vor fi aleși și învățătorii, iar „lista de copii” pentru un anumit cadru didactic va deveni istorie, susțin inspectorii școlari.

Astfel, clasele de pregătitoare ar urma să fie formate după ce elevii vor fi repartizați în ordine alfabetică sau prin tragere la sorți „în ședință publică organizată de unitatea de învățământ”.

Și repartizarea învățătoarelor se va face tot prin tragere la sorți, pentru ca părinții să nu se mai înghesuie, toți, la cel mai bun dascăl al școlii și nici învățătoarele să nu își mai aleagă elevii după bunul plac.

ISMB promite că această măsură, ce va fi elaborată prin Consiliul de Administrație, va stopa suprapopularea la anumite clase, riscurile de segregare și discriminare a elevilor, dar și a cadrelor didactice.

Citește articolul integral https://bit.ly/3balnsb

Loading

Recommended For You

loading...