Rezultatele Pisa 2018: 44% dintre elevii din România sunt analfabeți funcțional.

clasa scoala

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) urmează să publice astăzi rezultatele testărilor PISA pe care le-au susținut în 2018 elevii de 15 ani. Libertatea a obținut raportul care arată cum educația din România merge din rău în mai rău, iar țări precum Rusia, Servia și Ucraina stau mai bine decât noi.

Potrivit datelor ce sunt lansate astăzi de OCDE, 41% dintre elevii de clasa a VIII-a, mai mult cu 2% față de anul 2015, nu pot identifica ideea principală într-un text de lungime moderată, nu pot găsi informații bazate pe criterii explicite și nici nu pot face reflecții asupra scopului textului.

Aceleași date ne arată că la proba de matematică a crescut procentul elevilor care nu pot face calcule de bază, în raport cu realitatea în care trăiesc: de la 40% în 2015 la 47% în 2018.
Citeşte întreaga ştire: Rezultatele Pisa 2018: 44% dintre elevii din România sunt analfabeți funcțional. Decalajul rezultatelor dintre elevii dezavantajați și cei din familii bune a crescut semnificativ

Loading

Recommended For You