Șase bărbați reținuți de Poliția Capitalei pentru șantaj, instigare la distrugere, distrugere și furt

sase barbati retinuti

La începutul lunii ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Secției 24  au  fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute au incendiat autoturismul unui bărbat,  autoturism ce se afla parcat în curtea unui imobil din sectorul 5.

Joi, 5 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară şi şapte mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de şantaj, instigare la distrugere, distrugere şi furt.

Din datele şi probele administrate  în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada octombrie 2019 – ianuarie 2020, un bărbat de 52 de ani ar fi exercitat acte de constrângere față de un alt bărbat,  în scopul remiterii unor sume de bani,  motivul invocat fiind că i-ar fi facilitat găsirea unui loc de muncă în strănătate precum și achitarea valorii unui autoturism, aparținând acestuia, ale cărui geamuri au fost sparte de către fiul persoanei vătămate.

Întrucât persoana vătămată a refuzat să plătească pretinsa datorie, bărbatul de 52 de ani ar fi determinat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 46 de ani, să incendieze locuința persoanei vătămate, astfel că, la 03 ianuarie a.c., în jurul orei  21.00, doi dintre bărbaţi, prin folosirea unor substanțe inflamabile, ar fi incendiat autoturismul ce se afla parcat în curtea imobilului persoanei vătămate, incendiul propagându-se atât la nivelul acoperișului imobilulului, cât și la nivelul unui alt imobil. Bărbaţii ar fi  părăsit  zona cu  o maşină condusă de un tânăr de 20 de ani.

Totodată, în urma extinderii cercetărilor, în sarcina  a patru dintre bărbaţi au fost reţinute şi comiterea mai multor infracţiuni de furt din societăți comerciale,  valoarea totală a prejudiciului fiind de peste 12.000 lei și o infracțiune de conducere fără permis.

În cursul zilei de ieri, 5 martie, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară , persoanele depistate fiind conduse la audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de  şantaj, instigare la distrugere, distrugere şi furt, cu  cei şase bărbaţi în stare de reţinere.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Loading

Recommended For You