Se caută procurori-șefi pentru Parchetul General, DNA și DIICOT

ministerul-de-justitie

Începe procedura de selecție a procurorului general și a șefilor DNA și DIICOT. Ministerul Justiției lansează astăzi procedura de selecție pentru principalele funcții din marile parchete, posturi ocupate în prezent de interimari, conform digi24.ro

Cătălin Predoiu pune pe seama acestor interimare scăderea ritmului de combatere a infracțiunilor grave.

Ministrul a transmis un avertisment procurorilor, printr-o scrisoare adresată procurorului general interimar, în care cere combaterea eficientă a traficului de persoane, de droguri, a altor forme de criminalitate organizată, precum și a infracțiunilor silvice.

Știu că o altă cauză a acestor tendințe este starea de provizorat și interimat la vârful Ministerului Public. De aceea, imediat după preluarea mandatului, am început să lucrăm la procedura de selecție a procurorilor de rang înalt, pentru a fi înaintate CSM, pentru aviz, și președintelui României, pentru o eventuală numire. Pe data de 2 decembrie, Ministerul Justiției va lansa această procedură de selecție în primă fază pentru funcția de procuror general, procuror șef DNA și procuror șef DIICOT„, a anunțat Cătălin Predoiu, într-o conferință de presă.

Citeste mai departe aici

 128 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...