Site-ul booking.com vine cu o nouă politică a rezervărilor

booking-com

Comisia Europeană a anunțat că Booking.com s-a angajat să pună capăt „tehnicilor manipulative” de pe site-ul său, cum ar fi termenele limită pentru efectuarea rezervărilor și prezentarea greșită a reducerilor, informează Reuters, conform Digi24

Executivul UE și autoritatea olandeză pentru consumatori și piețe au discutat cu Booking.com începând de anul trecut și au fost de acord cu angajamentele pe care compania și le-a asumat pentru a-și adapta practicile în conformitate cu legislația UE privind consumatorii.

„Ca lider de piață, este vital ca companii precum Booking.com să-și îndeplinească responsabilitățile în acest domeniu”, a declarat Didier Reynders, comisarul UE pentru justiție și consumatori, într-un comunicat.

Booking.com a declarat că a colaborat în mod voluntar cu Comisia și cu grupurile de consumatori naționali pentru a-și asuma angajamente în beneficiul consumatorilor din UE. „În cele din urmă, Booking crede în legislația și standardele clare care se aplică tuturor celor din industrie, pentru a crea condiții de concurență echitabile și standarde ridicate pentru consumatori”, se arată într-un comunicat.

Booking.com ar face modificările până pe 16 iunie, a spus Comisia.

Acestea includ clarificarea rezervărilor de tipul „ultima cameră disponibilă”, care se referă doar la ofertele Booking.com. De asemenea, compania ar înceta să prezinte oferte ca având un termen limită, dacă același preț se aplică și după expirarea termenului.

De asemenea, compania ar trebui să afișeze prețul total într-un mod clar și să indice dacă o gazdă privată sau o companie oferă cazarea.

Loading

Recommended For You