Soarta Autostrăzii Comarnic Braşov va fi decisă într-o lună

comarnic-brasov

Guvernul va lua în maximum o lună decizia referitoare la realizarea Autostrăzii Comarnic Braşov, respectiv dacă acest tronson se va realiza cu bani de la buget sau prin parteneriat public privat (PPP), a declarat vineri, la Braşov, premierul Ludovic Orban.

El a afirmat că guvernul Dăncilă „n-a făcut nimic” în acest sens, potrivit Agerpres.

N-a făcut nimic. Din 2008 nu s-a făcut nimic. Nici nu mai ştim acum, e PPP, nu e PPP, vor să stabilească – e de interes strategic, se finanţează din buget, vrem să vedem exact care e situaţia. Strategia este să realizăm acest tronson de autostradă, fie de la buget, fie prin PPP. Dacă alegem soluţia parteneriatului public privat, nu se va ocupa domnul Ghizdeanu, că a plecat de la Comisia de Prognoză, nici Comisia de Prognoză care n-are niciun fel de capabilitate. Dacă alegem PPP, vom alege o formă de PPP care să fie realizată în acord cu toate standardele europene din domeniu şi, eventual, cu asistenţă din partea BEI, BERD, Băncii Mondiale, care să ducă la un contract de PPP într-adevăr funcţional şi care să permită realizarea acestui tronson de autostradă. Este posibil să decidem să o finanţăm şi de la bugetul de stat, în maximum o lună o vom lua„, a precizat şeful Guvernului.

Potrivit lui Orban, „acum trebuie desţelenită” situaţia legată de Autostrada Comarnic Braşov, el referindu-se în context şi la „nebuniile” fostului premier Viorica Dăncilă.

Loading

Recommended For You