Sora Gabrielei Firea este directorul de cabinet al șefei Gărzii de Mediu, demisă de ministrul Mediului, Costel Alexe.

firea-sora
libris.ro

Din 2018, Angelica Cobzaru, sora Gabrielei Firea, ocupă funcţia de director de cabinet la Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, detaliu ieșit la iveală, în urma scandalului public din ultima săptămână dintre ministrul Mediului, Costel Alexe, și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, conform g4media.ro

Potrivit propriei declarații de avere, Angelica Cobzaru este şefa de cabinet a Gabrielei Dorojan, șefa Gărzii de Mediu, care a fost demisă de ministrul Mediului, Costel Alexe.

Alexe a anunțat, vineri, că, de comun acord cu Gabriela Dorojan a decis încetarea calității acesteia Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu. Ministrul precizează că a cerut raportul detaliat al implementării măsurilor privind calitatea aerului în Brașov, București și Iași.

În urma discuțiilor avute în ultima perioadă cu doamna Comisar General, Gabriela Dorojan, am convenit de comun acord că este oportună încetarea calității sale de Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu, propunere ce va fi avansată către Guvernul României”, a anunțat ministrul Mediului, într-o postare pe Facebook.

Prin urmare, sora Gabrielei Firea, Angelica Cobzaru va mai ocupa funcţia de Director de Cabinet la Garda Naţională de Mediu atât timp cât va mai sta pe scaun şi şefa sa. Mai exact, până când decizia va fi publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit unor surse politice, în capitală, deşi pe parcursul anului 2019 au fost depăşite frecvent valorile acceptate de poluare, Primăria Municipiului Bucureşti nu a primit nicio amendă de la Garda de Mediu.

Gabriela Firea a declarat, vineri, referitor la faptul că sora sa, Angelica Cobzaru, va pleca de la Garda de Mediu, că aceasta are două facultăți și un doctorat în protecția mediului, iar acum „trebuie să lase loc sponsorilor PNL și agramaților”.

Reacția Gabrielei Firea:

Sora mea, neavând 3 la Bac, că așa se promovează, nefiind sponsor PNL, nefiind agramată, având două facultăți, realizate cu adevărat, nu copii după diplome și un doctorat în protecția mediului, nu mai poate să lucreze în domeniu, trebuie să lase loc unora cu 3, unora care s-au ocupat de Cadastru, sponsorilor PNL și agramaților. Ea a avut oferte și propuneri de a fi mult mai mult decât de a fi șeful de cabinet al comisarului Gărzii de mediu, dar având în vedere că eu sunt primar general și sunt implicată în activitatea politică, înttodeauna am sfătuit-o să nu accepte aceste avansări pentru a nu se specula că au fost făcute pe criteriul personal și nu pe cel profesional”, a spus, vineri, Firea, la o dezbatare organizată de Municipalitate, pe tema poluării din București.

Context: Schimburile publice de replici între ministrul Alexe și primarul Firea au pornit de la un articol G4Media.ro care arăta că dezastrul ecologic din România va fi pedepsit de Comisia Europeană, care va declanșa procedura de infringement din cauza gropilor de gunoi periculoase pentru sănătatea cetățenilor.

 211 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...