Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va avea un heliport, fiind prima unitate medicală din Capitală cu propriul heliport la standarde internaţionale.

heliport-spital

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti anunță printr-un comunicat de presă că va avea din această toamnă un heliport, fiind prima unitate medicală din Capitală cu propriul heliport la standarde internaţionale.

Ieri seară a fost efectuat primul zborul cu elicopterul SMURD EC – 135 pentru calibrarea dispozitivelor de aterizare pe timp de noapte pe heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Acesta reprezintă ultimul pas în operaţionalizarea dispozitivelor şi instrumentelor specifice necesare pentru funcţionarea unui heliport.

În perioada imediat următoare vor fi finalizate documentele de închidere pentru şantier, de recepţie a lucrărilor de construcţie şi autorizare pentru funcţionarea ca heliport civil cu circuit închis.

Heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) reprezintă o premieră pentru unităţile medicale din Bucureşti. Construcţia este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte. Astfel, indiferent de momentul zilei, elicopterele medicale de urgenţă vor putea ateriza, iar cazurile medicale vor fi preluate de specialiştii Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU).

Odată cu noul heliport – amplasat pe Blocul Operator Central – pacienţii vor fi transportaţi direct în Unitatea de Primiri Urgenţe cu ajutorul unui lift şi al unui culoar suprateran, ambele investiţii fiind de asemenea susţinute financiar în integralitate de MaxBet.

Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oţel şi stâlpi zăbreliţi, este dotată cu jgheaburi şi plase de siguranţă, cu instalaţie electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecţie şi de stingere a incendiilor. Compania ABC Development Aviation este proiectantul şi managerul de proiect al heliportului, societatea fiind specializată în construcţia de heliporturi medicale şi civile.

Acest proiect, unic în Bucureşti, este o dovadă că se poate. Pentru noi, medicii, cei care am jurat să salvăm vieţi, acest proiect este un vis care va deveni realitate şi îi mulţumesc încă o dată sponsorului nostru. În 2018, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar au fost transferaţi cu elicopterul peste 200 de pacienţi din toată ţara, iar fiecare secundă este vitală în salvarea acestor oameni. Noul heliport ne va permite să preluăm şi mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de îngrijiri medicale avansate în Spitalul Universitar. Practic, avem un colectiv medical înalt specializat (medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri etc), iar în curând vom avea şi cel mai modern heliport din ţară. Este un proiect de succes care stabileşte un nou standard de performanţă în sistemul sanitar românesc„, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Este un proiect de suflet pentru noi, un proiect în urma căruia avem garanţia că alături de locuitorii Capitalei vor beneficia pacienţi din întreaga ţară. Pentru MaxBet implicarea activă în viaţa comunităţii, cu precădere în sistemul sanitar a devenit o misiune prioritară manifestată în proiecte de diverse anverguri începând cu anii 2009-2010. Perseverenţa, implicarea şi responsabilitatea socială sunt atribute ale oamenilor care lucrează în compania noastră. Aceastea se perpetuează în timp de mai mult de 15 ani, iar acum, mai mult ca oricând sunt elementele care ne definesc„, a declarat Gherghina Ionescu, administrator MaxBet.

Valoarea investiţiei este de aproape un milion de euro, fiind finanţată în totalitate de MaxBet.

foto – news.ro

Loading

Recommended For You