Statistică îngrijorătoare pentru Capitală. Poluarea din București a fost egală cu cea din Sydney, sâmbătă seara

Poluare masina

Reţeaua de măsurare a calităţii aerului a înregistrat sâmbătă noaptea depăşiri de aproape 700% pentru poluarea de praf. Sunt valori impresionante. La toate cele şaisprezece staţii s-au înregistrat depăşiri între 200 şi aproape 700%.

Octavian Berceanu, consilier general în cadrul Municipiului București, a explicat la Digi24 că valorile ridicate de poluare din București, de sâmbătă noaptea, au fost egale cu cele din orașul australian, înconjurat de incendii. Oficialul a adăugat că în cazul Bucureștiului nu este vorba de un poluator mic local, ci de mai mulți poluatori mari.

Când spunem că valorile au crescut între 200% și 700%, de fapt, limitele maxime admise au fost de 2 până la 7 ori mai mult depășite decât aceste valori pe care noi le-am citit pe aparatele dispuse în Capitală.

Vorbim de rețele de aparate care nu aparțin statului român pentru că statul român nu ne pune la dispoziție date reale din teren, nu avem o fluiditate a datelor, iar raportările datelor către Comisia Europeană sunt trunchiate tocmai ca să nu arătăm nivelul de poluare din București”, spune Octavian Berceanu, consilier general în cadrul Municipiului București.
Ca să avem o imagine, valorile din București de sâmbătă noaptea au fost egale cu valorile din Sydney, care este înconjurat de incendii. Ca să ajungem la aceste valori ar fi trebuit să avem un incendiu ca cel petrecut pe soșeaua Fundeni în fiecare cartier al Bucureștiului. De fapt acolo au fost valorile. Asta ne pune mari semne de întrebare. Nu putem vorbi de un poluator mic local, ci de poluatori mari și ar putea fi gropile de gunoi, ar putea fi alți mari poluatori industriali. A fost și vremea care a facilitat această poluare. Stratul rece venit pe Dâmbovița, pe timpul nopții, cumva a blocat un strat mai cald existent acumulat pe timpul zilei și poluarea asta a rămas și nu s-a disipat în atmosferă așa cum se întâmplă în mod normal”, explică Octavian Berceanu.
Citește mai departe aici

Loading

Recommended For You