STB intenționează să achiziționeze și să distribuie măști sanitare călătorilor

autobuze-stb
libris.ro

La inițiativa primarului general Gabriela Firea, a avut loc un comandament de prevenire a epidemiei de gripă, organizat la Primăria Capitalei.

În București nu a fost confirmat, până în acest moment, niciun caz de coronavirus. A fost o singură suspiciune în cazul unei persoane la Spitalul Victor Babeș, însă nu a fost confirmată această boală virală.

Avem până astăzi 939 de cazuri de gripă sezonieră, în special la copii.

Situația cazurilor de gripă sezonieră din sectoare arată în următorul fel:

  • Sectorul 1 – 140 cazuri
  • Sectorul 2 – 90 cazuri
  • Sectorul 3 – 158 cazuri
  • Sectorul 4 – 172 cazuri
  • Sectorul 5 – 119 cazuri
  • Sectorul 6 – 233 cazuri

Această statistică se poate schimba, gripa sezonieră fiind în evoluție.

Andrei Creci, director general STB, a anunțat măsurile pe care le va lua în această perioadă, pentru transportul în comun.

STB va achiziționa, ca și anul trecut, servicii de dezinfecție și dezinfectare a mijloacelor de transport în comun.

Tot parcul circulant, cca 1600 de autobuze, tramvaie și troleibuze vor fi dezinfectate. Această activitate va avea loc în intervalul de retragere la depou și autobaze și va fi efectuată de către o companie specializată. Se va folosi, în principal, substanța numita cloramină,
care se va aplica pe barele de susținere, pe geamuri, pe scaune și pe mânerele acestora, acolo unde călătorii pun mâinile în mod obișnuit.

Ca element de noutate, anul acesta, STB intenționează să achiziționeze și să distribuie către toți călătorii care doresc acest lucru, măști sanitare, pentru ca să fie prevenită și mai mult apariția unor focare de infecție. În mijloacele de transport, oamenii stau mai înghesuiți, la orele de vârf, și, de aceea, și riscul de transmitere a gripei este mai mare.

Măștile sanitare vor fi distribuite la punctele de vânzare a titlurilor de călătorie precum și de către echipele de control ale STB și de către conducătorul auto.

 182 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...