Tensiuni in USR din cauza cursei pentru Primaria Capitalei

ciolos Barna

Apar din ce in ce mai multe tensiuni la vârful Alianței USR-PLUS, în condițiile în care multi reprezentanți ai Uniunii nu-l doresc pe fostul ministru tehnocrat Vlad Voiculescu în cursa pentru Primăria Capitalei.

Surse din cadrul Aliantei spun ca, lideri cimportanti ai USR nu sunt încântați de menținerea unei alianțe politice pe termen nederminat cu PLUS, dincolo de cea electorală, în perspectiva alegerilor prezidențiale.

Intre timp, Nicușor Dan și-a anunțat deja candidatura independentă la Primăria Capitalei, el bucurându-se încă de simpatie și susținere în interiorul USR, deși rivalitățile și orgoliile interne l-au făcut să părăsească Uniunea. A revenit doar formal atunci când Barna nu putea înregistra alianța cu PLUS la Tribunal.

De partea cealaltă a baricadei, deși nu au existat discuții despre așa ceva în forurile de conducere ale Alianței, Cioloș și apropiații săi din conducerea PLUS forțează acum mâna USR, solicitând ca în schimbul susținerii candidaturii lui Dan Barna la Cotroceni, PLUS să nominalizeze candidații comuni pentru primăriile marilor orașe, ceea ce este de neacceptat chiar și pentru Barna, acuzat în repetate rânduri pe linie de partid că cedează prea ușor în fața negociatorilor cu stratgii lui Cioloș. Pe de altă parte, având în vedere atât scorul surprinzător reușit la alegerile europarlamentare, cât și procentele fluturate în cele mai recente măsurători sociologice, liderii Uniunii sunt convinși că vor putea câștiga primării importante în primăvara anului viitor, și mulți dintre ei au dezvoltat deja diverse fantezii în acest sens.

Loading

Recommended For You