Tibi Ușeriu – locul al doilea la maratonul Yukon Arctic Ultra

tibi useriu

Tibi Ușeriu a terminat pe locul al doilea maratonul de la Polul Nord, Yukon Arctic Ultra, din Canada. Sportivul român e pentru a doua oară la maraton și a alergat peste 300 de mile (482 de km) în 6 zile, 23 de ore și puțin peste 13 de minute, relatează libertatea.ro

Tibi Ușeriu a avut de îndurat temperaturi de -39 de grade Celsius și s-a confruntat toată competiția cu probleme cu stomacul, ce nu i-au permis să mănânce cum trebuie. Pe lângă asta, lipsa echipamentelor potrivite l-a încetinit considerabil.

„Elvețianul are rachete de zăpadă, eu nu am”, acesta a fost principalul element care l-a împiedicat pe Tibi să îl ajungă din urmă pe elvețianul Fabian Imheld, care a câștigat Yukon Arctic Ultra.

Este a doua oară când Tibi participă la ce este considerată cea mai dură cursă din lume. În 2018, unui sportiv italian i-au fost amputate membrele din cauza degerăturilor. De atunci, regulile sunt mult mai dure și la cel mai mic semn de slăbiciune al vreunui concurent, organizatorii îl scot din cursă.

Citeşte întreaga ştire: Tibi Ușeriu a terminat pe locul al doilea maratonul Yukon Arctic Ultra. A parcurs 482 de km în aproape 7 zile

 110 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...