Traian Băsescu demontează teoria PSD: Comisia de la Veneţia va fi de acord cu forţarea alegerilor în două tururi

traian basescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, la Digi 24, că, în opinia sa, Guvernul Orban îşi va asuma răspunderea pentru modificarea legii electorale pentru ca primarii să poată fi aleşi în două tururi, iar Comisia de la Veneţia va fi de acord cu această mişcare.

Este posibil şi eu cred că Orban îşi va asuma răspunderea pentru modificarea legii electorale, chiar dacă modificarea legii se produce cu mai puţin de şase luni înainte de alegerile la termen, ceea ce nu e recomandat, dar fiind o modificare pozitivă, care creşte nivelul de democraţie, Comisia de la Veneţia acceptă astfel de modificări – când, prin ceea ce se face, se creşte nivelul de democraţie”, a susţinut Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte alegerile anticipate, fostul şef de stat a subliniat faptul că, din punctul său de vedere, “nu sunt posibile anticipatele dacă suntem raţionali”.

Altfel, orice lipsă de raţiune este aplicabilă şi oamenilor politici şi te poţi trezi cu abordări lipsite de logică. Dar gândiţi-vă încă o dată cât de rău ar fi pentru ţară să intre în patru luni de instabilitate, când alegerile sunt în octombrie, în condiţiile în care anul acesta trebuie utilizat masiv pentru dezvoltarea proiectelor”, a adăugat Băsescu.

Loading

Recommended For You