Transferul de la RADET către Termoenergetica se va face în 90 de zile

radet 1

Consiliul General al Capitalei va lua în discuţie joi proiectul care vizează delegarea serviciului de termoficare de la RADET către compania Termoenergetica, termenul de mobilizare pentru transfer fiind de 90 de zile, conform digi24.ro

Administratorul special al regiei, Alexandru Burghiu, a declarat că acest transfer nu va afecta furnizarea apei calde şi a căldurii către populaţie.

O să intre pe ordinea suplimentară toate aceste proiecte pentru delegarea serviciului. În momentul de faţă, avem totul pregătit. Joi se intră cu o ordine suplimentară, pentru a clarifica toată această situaţie. Contractul intră în vigoare la data delegării şi există o perioadă de 90 de zile de mobilizare – aşa se numeşte – conform contractului.

Deci în 90 de zile eu trebuie să fac tot: personal, bunuri, etc. Bineînţeles că activitatea se va desfăşura în continuare fără sincope. Adică, orice ar fi, bucureştenii primesc apă caldă şi căldură. Dacă era să fie cum zice lumea… Uitaţi că am intrat de luni în faliment şi oamenii tot au apă caldă şi căldură. Deci, nu se opresc activităţile de genul acesta. Vorbim de un serviciu vital, cu care nu se joacă nimeni„, a spus Alexandru Burghiu pentru Agerpres.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dat asigurări, marţi, că, în urma delegării, angajaţii RADET vor fi preluaţi la compania Termoenergetica.

Joi avem şedinţă de Consiliu General, vom supune dezbaterii şi aprobării un proiect de hotărâre prin care delegăm serviciul de termoficare către compania Termoenergetica. Îi asigur pe toţi angajaţii de la RADET că în ziua în care vor înceta activitatea la regie vor fi angajaţi la Compania Municipală Termoenergetica, deci vor avea continuitate atât ei, ca salariaţi, cât şi bucureştenii care au contracte cu RADET pentru furnizarea apei calde şi a căldurii„, a susţinut ea.

Loading

Recommended For You