Trei tineri reținuți pentru tâlhărirea unor minori

furt telefon

Miercuri, 29 ianuarie,  poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, la  o adresă din sectorul 6 al Capitalei,  într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată şi tăinuire.

Ancheta a fost declanşată de o plângere penală în care doi minori reclamau faptul că la data de 20 decembrie 2019, în timp ce se aflau pe o stradă din sectorul 6, prin amenințări cu acte de violență, au fost deposedați de o  sumă de bani  și de un telefon mobil, de către două persoane necunoscute.

Demarând  cercetările şi investigaţiile, poliţiştii au identificat trei tineri, de 20, 21 şi 23 de ani,  bănuiţi de comiterea faptei.

Astfel, la data de 29 ianuarie a.c.,  a fost pus în executare un mandat de percheziție, la locuinţa unui tânăr de 21 de ani,  acesta fiind  găsit la domiciliu având asupra sa telefonul mobil care a fost sustras persoanei vătămate. Ulterior, cu sprijinul poliţiştilor Secţiei 25,  au fost depistaţi pe o stradă din sectorul 6 şi ceilalţi doi tineri.

Bănuiţii  au fost conduşi la sediul subunităţii pentru audieri, stabilindu-se în sarcina acestora că, la data de 20 decembrie 2019,  în jurul orei 20.30,  în timp ce persoanele vătămate erau la colindat, în zona unor străzi din sectorul 6,  tinerii de  20 şi 23 de ani le-ar fi abordat, sub pretextul că le vor indica o locuință unde vor primi mai mulți bani pentru colindat, cerându-le în schimb suma de bani pe care o aveau la ei.

Ulterior, tinerii ar fi amenințat persoanele vătămate cu acte de violență,    deposedându-i de un telefon mobil. De asemenea, s-a mai stabilit că tânărul de 21 de ani ar fi cumpărat telefonul pe care cei doi l-ar fi sustras, iar în momentul achiziţionării, acesta ar fi cunoscut faptul că bunul provine dintr-o infracțiune.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6,   sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată şi tăinuire,   cu cei trei în stare de reţinere.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

foto-ilustrativ

Loading

Recommended For You