Un accident rutier în lanț a avut loc joi seară, pe Calea Plevnei din Capitală.

accident capitala

În seara de 02.01.2020 a avut loc un accident rutier, pe Calea Plevnei, în care au fost implicate patru autoturisme, o ambulanță care transporta un pacient și un microbuz cu pasageri. În total 21 de persoane se aflau în aceste vehicule, potrivit ISUB-IF.

La faţa locului au acționat cinci echipaje SMURD.

Potrivit datelor adunate de polițiști la fața locului, o ambulanţă care circula pe strada Ştirbei Vodă cu semnalele optice şi acustice în funcţiune a intrat în coliziune cu un autovehicul care efectua transport rutier de persoane şi care circula pe Calea Plevnei dinspre Schitul Măgureanu către strada Constantin Noica.

Din coliziune autovehiculul a fost proiectat în alte trei autoturisme care erau oprite în intersecţia Calea Plevnei pentru a acorda prioritate de trecere ambulanţei.

Pacientul din ambulanța implicată în accidentul din București era în stop cardio-respirator, el fiind transportat în urma impactului la Spitalul Universitar, a declarat, joi seara, comandantul detașamentului ISU „Mihai Vodă”, maior Mihai Tănase.

În total, șase persoane au fost transportate la spital. Cele șase victime au fost transportate la spitalele Universitar, Floreasca și Grigore Alexandrescu. Patru dintre ele se aflau în ambulanța privată.

„Nicio persoană din microbuz nu a necesitat transport la spital. Pacientul din ambulanță a fost transportat la spital, fiind vorba de o persoană în stop cardio-respirator. (…) A fost preluat de altă ambulanță și dus la Spitalul Universitar. Ambulanța aparținea aeroportului”, a precizat reprezentantul ISU.

În urma accidentului, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a fost transportat un minor.

„Am intervenit cu autospecială cu apă și spumă, o descarcerare și cinci ambulanțe de prim ajutor tip SMURD. (…) Intervenția a fost complexă deoarece a trebuit să facem triajul victimelor, să evaluăm situația, să vedem fiecare pacient ce traumatism a suferit”, a menționat Mihai Tănase.

foto – Antena 3

 

 318 total views,  2 views today

Recommended For You

loading...