Un alt proiect al Primăriei Capitalei – Piața Universității ar putea fi redenumită în „Piața I.C. Brătianu”

Piata_Universitatii

Un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București de miercuri, inițiat de consilierii ALDE, prevede redenumirea Pieței Universității în „Piața I.C. Brătianu”. Potrivit proiectului, „este o datorie de onoare a municipalității această redenumire”, relatează Digi24.

Cronologic, necesitatea apariției pieței circulare de la intersecția bulevardelor I.C Brătianu, Regina Elisabeta și Carol 1 s-a impus după construirea clădirii Universității București (1864 – 1869) de către Alexandru Orăscu, atunci când prin fața edificiului, considerat clădirea cea mai impozantă și cea mai modernă. (…) Așa cum refaerea statuii lui Ion C. Brătianu a fost o reparație istorică pe care a făcut-o primăria orașului București, la el o reparație istorică va însemna momentul în care va fi aprobată piața Ion C. Brătianu la intersecția bulevardelor acolo unde se găsește noua statuie a marelui om politic”, se arată în referatul de specialitate al proiectului, preluat de Mediafax.

Proiectul este o inițiativă a consilierilor ALDE din CGMB, care spun că „este o datorie de onoare a municipalității această atribuire a numelui lui Brătianu pieței astfel create prin intersecția bulevardelor mai sus menționate și care este dominată de noua statuie, replică la vechea statuie a lui Dubois”.

Tot pe ordinea de zi a CGMB de miercuri se află și un proiect al Gabrielei Firea prin care propune schimbarea numelui parcului Unirii în „Teoctist Patriarhul”. Inițiativa este criticată de reprezentanți ai USR și PNL.

Loading

Recommended For You