Un moment de neatenţie putea lăsa un şofer bucureştean fără autoturism!

politie hot masini
libris.ro

Duminică, 19 ianuarie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant un bărbat, de 47 de ani, la scurt timp după sustragerea unui autoturism lăsat nesupravegheat, acesta fiind prins şi condus la sediul secţiei de poliţie, după ce a fost urmărit şi ulterior blocat în trafic de poliţişti.

Un bărbatul a coborât pentru puțin timp din maşină pentru a face cumpărături dintr-un magazin, lăsând motorul pornit. Decizia s-a dovedit a fi deosebit de neinspirată, pentru că un alt bărbat s-a urcat la volan şi a fugit cu autoturismul într-o direcţie necunoscută.

La data menţionată, în jurul orei 22.15, agenţi de siguranţă publică din cadrul Secţiei 23 Poliţie au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că i-a fost sustras autoturismul, pe care-l lăsase nesupravegheat, cu motorul pornit şi neasigurat în faţa unui magazin din sectorul 3.

Imediat, au fost anunţate echipajele din teren, iar în jurul orei 22.30 poliţişti din cadrul Secţiei 11 au observat în trafic autoturismul reclamat ca sustras, i-au făcut semn să oprească însă șoferul a refuzat, după care au plecat în urmărirea lui, având în funcțiune semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie.

Pentru protecția participanţilor la trafic, echipaje de poliţie din cadrul Secţiei 11 au procedat la blocarea traficului rutier în două puncte, autoturismul fiind astfel oprit în trafic, iar conducătorul auto imobilizat și condus pentru audieri la sediul secţiei.

În urma testării cu aparatul Alcooltest a rezultat o valoare de 0.42 mg/l în aerul expirat, bărbatul fiind condus la sediul Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i-au fost prelevate probe biologice.

Totodată, în urma verificării în bazele de date a rezultat că bărbatul figurează cu permisul de conducere anulat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, anunță Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Loading

Recommended For You

loading...