Vinieta Oxigen va intra în vigoare de la 1 ianuarie. Vezi de când va fi aplicabilă

poluare

Deși, pe 9 decembrie, primarul general, Gabriela Firea anunța amânarea intrării în vigoare a vinietei Oxigen, pe străzile din București au început să apară indicatoare de semnalizare și presemnalizare a Zonei de Acțiune pentru Calitatea Aerului (ZACA), adică a acelui perimetru din care mașinile cele mai poluante vor fi excluse, iar cele cu norma de poluare Euro 3 vor trebui să plătească vinieta Oxigen, anunță bucurestifm.ro

Pe unii, apariția indicatoarelor rutiere i-a bulversat. Sunt persoane care nu mai înțeleg de când intră în vigoare vinieta și nu știu de unde și când trebuie să o procure.

Șeful Direcției de Transporturi din Primăria Capitalei, Mihai Teodorescu, spune că vinieta Oxigen intră în vigoare de la 1 ianuarie. Ceea ce se amână până la 1 martie este aplicarea sancțiunilor pentru nerespectarea hotărârii Consiliului General al Municipiului București.

Instalarea indicatoarelor rutiere de semnalizare și presemnalizare are rolul de a-i conștientiza pe șoferi în legătură cu intrarea în vigoare a vinietei Oxigen. Ei vor avea prilejul de a se conforma de bună voie și vor putea începe să achiziționeze vinieta chiar de la 1 ianuarie 2020.

Pentru achiziționarea vinietei Oxigen vor fi disponibile toate modalitățile, de la cumpărarea online sau prin SMS, până la achiziționarea din benzinării, dă asigurări șeful de la Transporturi.

Mihai Teodorescu mai spune că, instalând indicatoarele ZACA cu două luni înainte de aplicarea sancțiunilor, șoferii au timpul necesar pentru a se familiariza cu perimetrul respectiv, înainte de a fi sancționați.

Primăria Capitalei nu urmărește să aplice cât mai multe sancțiuni, ci ca șoferii să se conformeze de bună voie noii reglementări, care este similară cu cele din alte 200 de orașe europene. Obiectivul este acela de a-i determina pe oameni să renunțe la mașinile poluante, explică șeful de la Transporturi.

Loading

Recommended For You