Violeta Alexandru: „Se vede cel mai bine când vine vremea rece cât poate Gabriela Firea să gestioneze problemele Bucureștiului. Nu poate!”

collage violeta-afirea

Violeta Alexandru, președintele PNL București și ministrul Muncii o acuză pe Gabriela Firea de incapacitate în gestionarea problemelor Bucureștiului.

Ministrul Muncii scrie pe pagina sa de Facebook, că 3% din imobilele racordate la sistemul centralizat de termoficare din Capitală nu mai beneficiază de apă caldă și căldură la parametri normali și o acuză pe Gabriela Firea de incapacitate în gestionarea problemelor Bucureștiului.

„Se vede cel mai bine când vine vremea rece cât poate Gabriela Firea să gestioneze problemele Bucureștiului. Nu poate!

Din primele zile în care temperaturile au scăzut în București, deja 3% din imobilele racordate la sistemul centralizat de termoficare din Capitală nu mai beneficiază de apă caldă și căldură la parametri normali. Am atras atenția că aici ne va duce incapacitatea Gabrielei Firea. Acum se simte cel mai bine.

250 de blocuri din cele 8.300 racordate la RADET, din sectoarele 1, 2, 3 și 6 nu au apă caldă nici căldură și mii de bucureșteni stau în frig, exact ca acum 30 de ani.

Nu poți să nu fii revoltat de situația actuală – lipsă de investiții în infrastructura care asigură apă caldă/căldură bucureștenilor, întârzieri în alimentarea conductelor cu agent termic, în condițiile în care Primăria Capitalei a avut bani alocați de Comisie și nu s-a interesat de aceste oportunități. A avut peste 180 de milioane de euro la dispoziție și amânări de termene limită pentru depunerea proiectului de finanțare a lucrărilor pentru rețeaua de infrastructură termică din 2016 încoace. Corina Crețu, Comisar European la acea vreme s-a rugat de Gabriela Firea 3 ani să depună un proiect. În zadar. La finalul acestui an, acești bani vor fi pierduți definitiv.

Bucureștenii merită un oraș bine administrat. Nu se mai acceptă nicio scuză.”

Potrivit RADET, nu este vorba de o avarie (aşa cum s-a tot întâmplat) ci de faptul că odată cu răcirea vremii, a început procesul de încărcare a sistemului, iar punctele termice de la capătul reţelei se încarcă mai greu.

În legătură cu informaţiile false dezbătute în emisiunile mai multor posturi TV, unde reprezentanţi ai unor partide politice sau aşa-zişi formatori de opinie au indus în eroare bucureştenii afirmând că jumătate din imobilele racordate la sistemul centralizat de termoficare din Bucureşti nu au apă caldă şi căldură, solicitam difuzarea informaţiilor corecte referitoare la distribuţia agentului termic în Capitală:

În acest moment, aproximativ 3% din imobilele racordate la sistemul centralizat de termoficare nu beneficiază de apă caldă şi căldură la parametrii normali.

Concret, este vorba despre 250 de blocuri din cele 8.300 de blocuri racordate la RADET, din sectoarele 1,2,3 şi 6.

Această situaţie este cauzată de faptul că, odată cu răcirea vremii a început procesul de încărcare a sistemului (operaţiune care nu se putea efectua înainte de perioada de consum), iar punctele termice de la capătul reţelei, adică zonele unde nu mai există CET-uri – Colentina şi Pantelimon – se încarcă mai greu. În aceste zone se pot resimţi fluctuaţii însă subliniem faptul că nu este vorba despre avarii. Echipele RADET sunt în teren 24 de ore din 24 şi până mâine, 23 noiembrie, această situaţie va fi remediată în cel mai scurt timp.”, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat.

Loading

Recommended For You