Viorica Dancila a demis-o pe Ecaterina Andronescu printr-un anunt pe facebook

ecaterina-andronescu-1-1000x600

Viorica Dancila a decis sa o demita pe Ecaterina Andronescu de la educatie, anuntand acest lucru pe pagina sa de facebook si explicand ca motivul este declaratia facuta de ministrul educatiei aseara la Antena 3

Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Prim Ministrul a afirmat in continuare ca: „Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.”

Viorica Dancila a explicat apoi, ca nu accepta niciun derapaj din partea membrilor acestui executiv si ca va denunta public orice incercare a vreunui oponent politc de a se folosi de evenimentul de la Caracal in scop electoral.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal„, a scris Viorica Dancila pe facebook.

Contactata telefonic de Digi24, Ecaterina Andronescu a afirmat ca a aflat de decizia premierului de la televizor, explicand ca expresia pentru care a fost demisa a fost interpretata gresit. Ecaterina Andronescu a declarat aseara, la Antena3 „Totusi, eu am invatat de acasa sa nu ma urc cu un strain in masina.”

Preluarea interimatului la Ministerul Educației va fi facuta de Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii, a mai lamurit prim ministrul.

 

 

Loading

Recommended For You