Virgil Popescu: „Premierul Ludovic Orban a solicitat ca rețelele de gaze să poată fi finanţate cu fonduri europene”

virgil popescu

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a anunțat că premierul Ludovic Orban i-a solicitat să realizeze un proiect ca rețelele de distribuție a gazelor înființate de autoritățile locale să poată primi finanțare europeană.

Premierul Ludovic Orban a solicitat ca în exerciţiul financiar 2021-2027 să fie eligibile pentru finanţare din fonduri europene înfiinţările de reţele de gaze sau extinderile de reţele. Voi susține și sprijini acest proiect important, pentru ca românii care doresc să aibă gaz în case să poată avea această posibilitate”, a scris ministrul pe pagina de socializare Facebook.

Ministrul Economiei a explicat că a reușit modificarea legii, prin care a oferit autorităților publice locale posibilitatea de a înființa rețele de distribuție a gazelor naturale.

Extinderea rețelei de gaz în țara noastră a fost și este un obiectiv pe care vrem să îl ducem la îndeplinire. În 2018 demaram campania – PNL aduce gazele în casele românilor. Asta după ce am reușit să modific legea, astfel că autoritățile administrației publice locale pot înființa rețele de distribuție a gazelor naturale, iar acestea să fie conectate la magistrale de gaz. Acum facem următorii pași pentru a realiza o nouă etapă a acestui proiect important”, a mai transmis Virgil Popescu.

Loading

Recommended For You