Votul în plen pentru învestirea Guvernului Orban va fi dat luni – 4 noiembrie

parlametul romaniei

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca audierea miniștrilor să aibă loc marți și miercuri, iar votul pentru învestirea Guvernului Orban să fie dat în plenul reunit de luni, anunță europafm.ro

Președintele Senatului Teodor Meleșcanu a declarat că audierea miniștrilor din noul Guvern Orban va avea loc marți și miercuri, de la 9.00 dimineața până seara, iar votul pentru învestirea Executivului să fie dat în plenul reunit de luni, de la ora 14.00.

„Prin consens s-a adoptat ca pentru candidații la posturile de ministru audierile vor fi în ziua de marți și miercuri, de dimineață de la 9.00 până seara. Am căutat să evităm încălecarea mai multor comisii. Iar pentru luni, s-a decis de asemenea, în unanimitate, ca luni la ora 14.00, să aibă loc ședințele reunite învestitura Guvernului”, a afirmat Teodor Meleșcanu, după ședința de luni a Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

PNL a propus inițial ca marți să fie audiați miniștrii în comisiile parlamentare, iar miercuri, de la ora 10.00 să fie convocată ședința plenului reunit pentru votul de învestitură. Calendarul transmis de Ludovic Orban a picat însă la vot în reuniunea de luni a conducerii Legislativului.

Loading

Recommended For You