ALBANIA: Operațiuni de salvare după cutremurul de 6,4 grade, de azi dimineață. Cel puțin 18 persoane au murit.

albania-seism-europafm

Cel puțin 18 persoane au murit în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,4 pe scara Richter care a zguduit, marți dimineața, Albania, având epicentrul în apropiere de capitala Tirana, anunță europafm

Alte 600 de persoane au fost rănite, potrivit Reuters.

Echipele de salvare caută supravieţuitori printre dărâmături după devastatorul cutremur produs, marți, în Albania.

Un bilanț provizoriu indică 18 decese și sute de răniți.

Având 6,4 grade, seismul este cel mai puternic înregistrat, în ultimele decenii, în această ţară din Balcani, fiind resimțit în întreaga regiune și în Italia. Mișcarea telurică a fost una de suprafață. Mai multe imobile s-au prăbușit.

Cuprinşi de panică, locuitorii capitalei Tirana au ieşit pe străzi. Oraşul turistic de coastă Durres este cel mai afectat. Clădirea unui hotel s-a surpat.

Albania a cerut ajutor prin mecanismul european de protecție civilă.

România a anunțat că va trimite două avioane ale Armatei, cu un echipaj format din peste 50 de specialiști ISU, pentru a participa la operațiunile de salvare.

Sistemul european de sateliți Copernicus a fost activat pentru a oferi imagini din regiune.

foto – jurnaltv si europafm.ro

cutremur albania - jurnaltv

 

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunță că echipa  de căutare-salvare RO-USAR, se află în drumul către a acorda sprijim autorităților albaneze

„Echipele de căutare-salvare RO-USAR în drumul lor către sprijinirea autorităților din Albania

În aceste momente echipa de căutare-salvare RO-USAR din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, se află în drumul către a acorda sprijin autorităților albaneze, având în dotare echipamente și tehnică de intervenție cu ajutorul cărora vor executa misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături în zona afectată. Totodată, echipa RO-USAR este insoțită de un medic si un asistent din cadrul SMURD Bucuresti si 2 echipe canine de la Clubul Câinilor Utilitari în baza protocolului de colaborare pe care Departamentul pentru Situații de Urgență l-a inițiat cu societatea civilă.”

 

elicopter

Sursă foto : Ministerul Apărării Naționale

Loading

Recommended For You