Dezbatere cu scandal despre buletinele cu cip. „Ni se pune în pericol însăși mântuirea”

carti-electronice-de-identitate-992x550
libris.ro

Noua carte electronică de identitate a încins spiritele la dezbaterea publică organizată de Ministerul de Interne, o dezbatere care a durat 8 ore.

Mulți au contestat cipul din document, care îi sperie din diferite motive: se simt urmăriți de autorități sau le amintește de Apocalipsă, conform Digi24.ro

Avocat, participant: Să ni se spună dacă noua carte în cipul ei sau în suportul de stocare conține și o mică antenă GPS care poate fi localizată oriunde!

Cătălin Giulescudirector Evidența Populației: Aveți telefon? Aveți acolo un astfel de dispozitiv. Cipul trebuie conectat la o sursă de energie, cipul pe care urmează să îl introducem nu are, cartea de identitate nu este prevăzută cu baterie.

Sala de la ministerul de Interne unde a fost organizată dezbaterea publică despre noua carte de identitate a fost neîncăpătoare: reprezentanți de la 40 de asociații neguvernamentale și o mulțime de curioși au vrut să își spună părerea. Cei mai mulți au contestat proiectul.

Lucreția Plăcintă, participant:Pe plan religios, ni se pune în pericol însăși mântuirea, pentru că numele de botez e asociat cu număr al cărui semn este 666.

Cătălin Giulescu – director Evidența Populației: Dvs aveți opțiunea unui document de identititate simplu.

Cărțile electronice de identitate vor fi emise de pe 3 august anul viitor. Cine nu vrea documentul cu cip primește varianta simplă, care nu poate fi folosită însă la ieșirea din țară. Nu toată lumea va face modificarea însă, ci doar cei ale căror acte expiră.

Cărțile electronice de identitate vor îngloba cardul de sănătate și vor permite interacționarea cu administrația publică fără să mai stăm la cozi la ghișee, promite ministrul de Interne.

Loading

Recommended For You

loading...