Iranul recunoaște că a doborât avionul în care se aflau 176 de oameni, „din eroare”

avion prabusit iran

Televiziunea de stat iraniană a precizat într-un comunicat că Statul Major al forțelor armate iraniene  a recunoscut că zborul 752 al companiei Ukrainian International Airlines, care s-a prăbușit la 8 ianuarie la câteva minute după decolarea de pe aeroportul din Teheran, a fost doborât din cauza unei erori umane.

Cei responsabili vor fi traşi la răspundere, menţionează televiziunea de stat iraniană.

Iranul regretă ‘profund’ această prăbuşire, ‘o mare tragedie şi o eroare impardonabilă’, a declarat preşedintele iranian Hassan Rouhani.

Într-un mesaj pe Twitter, ministrul de externe al Iranului, Javad Zarif, recunoaște, la rândul său, că „o eroare umană” a dus la catastrofa aviatică.

O zi tristă. Concluziile preliminare ale anchetei interne a forțelor armate: eroarea umană la momentul crizei generate de aventurismul SUA a dus la dezastru. Profundele noastre regrete, scuze și condoleanțe merg către poporul nostru, către familiile tuturor victimelor și către toate celelalte popoare afectate”, scrie Javad Zarif.

Schimbarea de poziţie este una spectaculoasă, pentru că până acum Teheranul dezminţise categoric teza, conform căreia avionul ucrainean ar fi fost lovit de o rachetă.

 

Loading

Recommended For You