MAE, avertisment de călătorie în Franţa: Meteorologii au anunţat cod portocaliu de caniculă

canicula

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Franţa că serviciul local de meteorologie– Météo France a prognozat un nou episod de caniculă intensă în majoritatea regiunilor franceze.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că serviciul local de meteorologie – Météo France a prognozat un nou episod de caniculă intensă în majoritatea regiunilor franceze, începând din data de 22 iulie 2019 şi până la sfârşitul săptămânii.

Căldura se va accentua progresiv în cea mai mare parte a ţării, cu maxime aşteptate în perioada 24 – 25 iulie 2019.

Météo France a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru 21 de departamente, care se va extinde pentru tot teritoriul. În Departamentele din sudul Franţei (est/vest) – Alpes Maritimes, Pyrénées-Orientales,Var, Ariège, Alpes de Haute Provence, Haute Garonne, Hautes-Alpes, Tarn şi Garonne, Vaucluse, Lot, Bouches-du-Rhône, Gers, Gard, Hautes-Pyrénées, Lozère, Pyrénées-Atlantiques, Hérault, Haute-Corse, Aveyron, Corse-du-Sud, Tarn, Aude, din cauza caniculei (36/42 grade Celsius), există pericol de producere a incendiilor de pădure şi vegetaţie.

Foto: infooradea.ro

Loading

Recommended For You