Opera Națională București vă invită la spectacolul „Nunta lui Figaro”, de Wolfgang Amadeus Mozart

nunta lui fiagro

Opera Națională București vă invită în această seară, 15 noiembrie 2019, la spectacolul „Nunta lui Figaro”, de Wolfgang Amadeus Mozart, de la ora 18:30.

Nunta lui Figaro (conform titlului original Le nozze di Figaro sau Le nozze di Figaro o sia la folle giornata – „Nunta lui Figaro sau o zi nebună”), înregistrată sub 492 în Catalogul Köchel este o operă a cărei muzică a fost compusă de Wolfgang Amadeus Mozart pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat și bazat pe comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais – La folle journée ou Le mariage de Figaro.

Nunta Lui Figaro este împărțită în două părți și patru acte. Partea nr. 1: Actul I, Actul II; Partea nr. 2: Actul III, Actul IV.

Premiera absolută a operei a avut loc la 1 mai 1786, la „Burgtheater” din Viena.

Nunta lui Figaro este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec linistit, într-o explozie sonoră fulminantă.

Contele Almaviva, căsătorit cu Rosina, dar plictisit de ea, încearcă să o cucerească pe subreta Susanna, logodnica lui Figaro. Contele încearcă să împiedice nunta celor doi, ajutat de Marcellina, menajera doctorului Bartolo. Marcellina încearcă să-l forțeze pe Figaro să o ia de nevastă, în contul unei datorii pe care acesta nu a putut să i-o restituie. Figaro, la rândul său, încearcă să împiedice acest plan și să o ia de soție pe Susanna. Planul Marcellinei se destramă când Figaro află întâmplător că Marcellina este de fapt mama sa, de mult pierdută. După multe trucuri și aventuri, Figaro și Susanna redobândesc încrederea și dragostea, iar Contele Almaviva este nevoit să o roage pe Rosina să-l ierte.

Regia: Alexander Rădulescu
Scenografia: Adriana Urmuzescu
Maestru de cor: Daniel Jinga
Asistent de regie: Ştefan Neagrău

Dirijor: Vlad Conta

Figaro: Daniel Pop
Susanna: Marta Sandu
Contesa: Mihaela Stanciu
Contele Almaviva: Florin Simionca
Cherubino: Antonela Barnat
Don Bartolo: Iustinian Zetea
Marcellina: Sidonia Nica
Don Basilio: Lucian Corchiș
Barbarina: Andreea Novac
Antonio: Dan Indricău

Cu participarea Orchestrei și Corului Operei Naționale București

* Instituția își rezervă dreptul de a aduce modificări în distribuțiile spectacolelor în cazul în care situația le impune.

Program – 18:30 – 21:30

Bilete disponibile aici

Loading

Recommended For You